Skip to page content

Targets, Teamwork and Triumph!

It’s always a great feeling to see the completion of a major project and after more than two years of relentless fundraising, design changes and hard work, we are thrilled that our ‘Space to Play’ project at our Footprints children’s care home has finally opened.

Originally, we were just looking to refurbish the outdated soft play and sensory room but after an initial launch, we discovered that the project was actually far bigger than first imagined and realised that major building works were required to create a new extension. The new space would house not just the sensory room but an indoor play room and would also bring the two respite care rooms, which were in a separate building, into the main house.

It’s never easy when the goal posts change (particularly when your fundraising target increases by more than five times) but with some fantastic support from trusts, local community groups, businesses and individuals we got there in the end.

Footprints now boasts a fabulous new extension which is full of natural light and really brings the outside in, enabling the children to enjoy the garden, even on rainy days. The sensory room is full of wonderful new equipment and with the addition of a hoist system, it is now fully accessible to all of the children. The two new bedrooms and their adjoining bathroom are large, colourful and modern and finally a part of the main house.

The impact that this project has had on the children who use the services at Footprints is certainly clear for all to see. The new extension has been fitted with bi-fold doors which fully open up the exterior wall. There are light tunnels on the ceiling which also bring in daylight to the room, adding to the effect. One of our clients has taken up residence in one of the previous respite rooms which have now been incorporated into the main building.

It was certainly a challenge but we are all thrilled at the results and look forward to what the next project may bring.